Wednesday, August 28, 2013

Λήμνος: Αργοπεθαίνει το νησί λόγω ασταθούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης. -Ακριβά αεροπορικά εισιτήρια αναγκάζουν τους κατοίκους να επιλέγουν πλοία

ΦΩΤΟ: tovima.gr
Σε οδύσσεια μετατράπηκε και το καλοκαίρι το ταξίδι προς και από τη Λήμνο λόγω της ασταθούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, καταγγέλουν κάτοικοι του νησιού στο «Βήμα».

Επιβάτης πλοίου της NEL Lines (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) που εξυπηρετεί το νησί ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουμε Κυριακή στις 23.30 και ξαφνικά δεχθήκαμε τελευταία στιγμή μήνυμα χωρίς ένα συγνώμη ότι το πλοίο θα αναχωρούσε στις 03.30. Μέσα στη νύχτα δεν είχαμε να πάμε κάπου και αναγκαστικά περιμέναμε κάπου στο λιμάνι. Το πλοίο τελικά αναχώρησε περίπου στις 04.00 και αντί για την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο Λαύριο νωρίς το πρωί τελικά φτάσαμε περίπου στις 3 το μεσημέρι, κάνοντας δηλαδή ένα ταξίδι περίπου 11 ωρών».

Όπως μας είπε ο επιβάτης - που διατηρεί εξοχικό στο νησί και το επισκέπτεται κάθε χρόνο - το διαρκές σοβαρό ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στο νησί το οποίο φοβούνται πως «αργοπεθαίνει».

Επεσήμανε ακόμη πως το καλοκαίρι δεν το επέλεξαν τουρίστες για τις διακοπές τους - με εξαίρεση ορισμένα ξενοδοχεία που είχαν τουρίστες από την Αγγλία μέσω γραφείων - καθώς οι «ανατροπές» στα δρομολόγια ήταν συχνές και δεν μπορούσαν να κάνουν προγραμματισμό.

Την ίδια στιγμή αισθάνονται και «εγκλωβισμένοι» καθώς η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου το καλοκαίρι κρίνεται ως «απαγορευτική» καθώς είναι πάνω από 250 ευρώ με επιστροφή ενώ του ακτοπλοϊκού για μια διαδρομή στο σαλόνι του πλοίου κοστίζει περίπου 30 ευρώ και αρκετοί είναι εκείνοι που λένε πως εάν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα το επόμενο καλοκαίρι δεν πρόκειται να επισκεφτούν το νησί.

Το θέμα είχε απασχολήσει το καλοκαίρι και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος είχε ζητήσει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει από την έλλειψη πλοίου στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία.

Τον κίνδυνο έλλειψης τουριστών είχε επισημάνει από τον Μάιο μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο οποίος είχε πει επίσης πως το νησί είναι σε κομβικό σημείο απέναντι από τα Δαρδανέλια και εν τούτοις δεν βρίσκεται σε ρότα άλλων πλοίων που εξυπηρετούν ελληνικά νησιά με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν εάν και πότε θα εμφανιστεί πλοίο στο λιμάνι για να πάνε στον προορισμό τους.
tovima.gr
28/8/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin