Wednesday, May 20, 2015

Μειωμένες κατά 4,5% οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από εγκαταστάσεις που συμμετέχουν στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής της ΕΕ (ΣΕΔΕ της ΕΕ), εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά περίπου 4,5% το περασμένο έτος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες και που καταγράφηκαν στο σχετικό μητρώο της Ε.Ε.
Το ΣΕΔΕ της ΕΕ καλύπτει πάνω από 11.000 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λιχτενστάιν, καθώς και τις εκπομπές από τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών αερολιμένων.

Οι εξακριβωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από σταθερές εγκαταστάσεις, ανήλθαν σε 1.812 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το 2014. Οι εκπομπές αυτές ήταν κατά περίπου 4,5% κάτω από το επίπεδο του 2013.

Τέλος ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, Μιγκουέλ Άριας Κανέτε, δήλωσε σήμερα επί του θέματος: «Ακόμα και τώρα που οι οικονομίες μας επανακάμπτουν, οι εκπομπές εξακολουθούν να μειώνονται. 


Αυτό δείχνει για ακόμα μία φορά, ότι η οικονομική ανάπτυξη και η προστασία του κλίματος μπορούν να συμβαδίσουν - και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενόψει της νέας παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα που πρόκειται να συναφθεί στο Παρίσι τον Δεκέμβριο: Οι αγορές διοξειδίου του άνθρακα προσφέρουν οικονομικά αποδοτικές μειώσεις, ενώ ταυτόχρονα, η ύφεση εξακολουθεί να έχει διαρκή αντίκτυπο στην αγορά διοξειδίου του άνθρακα. Κατά συνέπεια, υποστηρίζω θερμά τη φιλόδοξη πολιτική συμφωνία σχετικά με το αποθεματικό για τη σταθερότητα της αγοράς, που αποφάσισαν πολύ πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο».
 zougla.gr
19/5/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin