Saturday, December 07, 2013

ΥΠΕΚΑ: Συσκέψεις & Επισκέψεις Εργασίας του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, στο Νομό Έβρου


ΥΠΕΚΑ, 6/12/13
Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και ειδικότερα στο νομό Έβρου, πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων για θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ, αλλά και επισκέψεις σε τόπους ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη λαθροϋλοτομία, με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Δασών Γιώργου Αμοργιανιώτη, εκπροσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, αστυνομικών, πυροσβεστικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, στελεχών των δασικών υπηρεσιών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Ακολούθησε σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Κωνσταντίνου Τριάντη, εκπροσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, αστυνομικών, πυροσβεστικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, στελεχών των διευθύνσεων υδάτων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρουκαι του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου, προκειμένου να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής. Στο Δέλτα του Έβρου, ο Σταύρος Καλαφάτης ξεναγήθηκε στον ποταμό από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, περιηγήθηκε εν πλω στο ποτάμι, επισκέφθηκε αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής και επισκέφθηκε φυλάκια του Ελληνικού Στρατού στη μεθοριακή γραμμή. Στη Δαδιά ο Υπουργός επισκέφθηκε το κέντρο ενημέρωσης του Φορέα και το παρατηρητήριο πτηνών, ενώ περιηγήθηκε στο δάσος του Εθνικού Πάρκου.
 
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε:
 
«Ο φυσικός πλούτος του νομού Έβρου, αλλά και ολόκληρης της Θράκης είναι ανεκτίμητος. Προσπαθούμε, μέσα στις δυσκολίες της περιόδου, να ενισχύσουμε με έργα και συγκεκριμένες δράσεις ολόκληρη την περιοχή. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε επί τόπου με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς της περιοχής για τα έργα που χρηματοδοτεί το ΥΠΕΚΑ, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Σήμερα επισκεφθήκαμε τα «διαμάντια» του φυσικού πλούτου της περιοχής: το Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς, τα οποία αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όχι μόνο για τον Έβρο και τη Θράκη, αλλά για ολόκληρη τη χώρα».
 ypeka.gr
6/12/13
-- 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin