Saturday, December 07, 2013

Η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης σε Σύνοδο στη Βαρκελώνη

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, την αύξηση των προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών και την ετοιμασία Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Κατανάλωση και Παραγωγή αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η 18η Σύνοδος των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου, μεταξύ 3 και 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος σε παρέμβασή του «τόνισε τη σημασία της προστασίας της θάλασσας, τόσο για την περιβαλλοντική της αξία όσο και για τη σημασία της στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης  να προχωρήσει άμεσα στην ετοιμασία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Πράσινη και Γαλάζια Ανάπτυξη».


Μιλώντας κατά τη διάρκεια της υπουργικής συζήτησης, ο κ. Κουγιάλης επεσήμανε, επίσης, τη σημασία της πολιτικής για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Παραγωγή που στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων και αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών ώστε να οδεύσουμε  προς την αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα, στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Υπουργός είχε κατ´ ίδιαν συναντήσεις με τους ομολόγους τους Υπουργούς της Μάλτας, της Κροατίας και του Ισραήλ με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται «με τον Υπουργό του Ισραήλ συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε θέματα προστασίας της θάλασσας σε σχέση με τις δραστηριότητες των δυο χωρών για την ανόρυξη υδρογονανθράκων».

Τέλος, ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση από πλευράς Κύπρου του διορισμού στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Εφαρμογής της Σύμβασης του πρώην Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος Νίκου Γεωργιάδη.
onlycy.com

6/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin