Tuesday, August 27, 2013

SOS για τον χειμερινό τουρισμό.

Την ανάγκη να εντείνει η Ελλάδα τις προσπάθειές της όσον αφορά στον χειμερινό τουρισμό αναδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με αυτά, η Βουλγαρία καταλαμβάνει στον τομέα αυτό την τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ρυθμό ανόδου 4,7% και περισσότερες από 3,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών, την περίοδο 2012 – 2013.



Η Σλοβακία, η Μάλτα και η Ουγγαρία προηγούνται με ρυθμό ανάπτυξης 9,6%, 9% και 5%, αντίστοιχα, ενώ σε χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται η Λετονία, η Νορβηγία, η Δανία, η Τσεχία και η Πολωνία.

Την προηγούμενη περίοδο χειμερινού τουρισμού, ορισμένες χώρες της Μεσογείου κατέγραψαν μείωση στον αριθμό των επισκεπτών, μεταξύ των οποίων η Κύπρος (-10%), η Ιταλία (-5%) και η Ισπανία (-4%).

Ωστόσο, η Ισπανία και η Ιταλία παρέμειναν οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στο εξωτερικό την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Οι επισκέψεις τουριστών σ' αυτές τις χώρες και την Αυστρία αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των συνολικών διανυκτερεύσεων επισκεπτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή νόμος που ρυθμίζει τα θέματα του χειμερινού τουρισμού.

elzoni.gr
27/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin