Tuesday, August 27, 2013

Στην τελική ευθεία η καταγγελία της Κομισιόν κατά της Gazprom


Επίσημη καταγγελία κατά της Gazprom για παραβίαση των όρων ανταγωνισμού συντάσσει η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές κοντά στην έρευνα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της Επιτροπής εργάζονται πάνω σε ένα κείμενο ενστάσεων κατά της κρατικής εξαγωγικής μονοπωλιακής ρωσικής επιχείρησης, η οποία καλύπτει το ένα τέταρτο των αναγκών της ΕΕ σε αέριο.

Σύμφωνα με μία εκ των πηγών, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές, Gazprom και ΕΕ, δεν καταφέρουν να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για τη διευθέτηση του θέματος, η καταγγελία, με την κατηγορία ότι η εταιρεία έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά αερίου, ενδέχεται να υποβληθεί έως το τέλος του έτους.

Μία σύγκρουση με την Gazprom απειλεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη τις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς ο Πούτιν ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον επόμενο μήνα στην Πετρούπολη τη σύνοδο των ηγετών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20). Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε αυτό τον μήνα ότι αν η ΕΕ επιβάλει αντιμονοπωλιακές κυρώσεις κατά της Gazprom «θα είναι δύσκολο για την εταιρεία να λειτουργεί σε αγορές όπου αντιμετωπίζει ανοικτά διακριτική μεταχείριση εις βάρος της».
energypress.gr
27/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin