Wednesday, February 20, 2013

Μετακινήσεις με καραβάκια στο Θερμαϊκό

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης οδηγείται τη Δευτέρα το θέμα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του συμβουλίου, θα ληφθεί απόφαση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των δήμων Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς και της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ» για το έργο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται στην ουσία για την παραχώρηση στην «Εγνατία Οδός ΑΕ» της αρμοδιότητας να καταθέσει τεχνικό δελτίο χρηματοδότησης των μελετών ωρίμανσης του έργου. Ετσι, αμέσως μετά την έγκριση της προγραμματικής αυτής σύμβασης και από τα δημοτικά συμβούλια της Καλαμαριάς (εγκρίθηκε την Δευτέρα) και του Θερμαϊκού (κάτι που θα γίνει αύριο), η «Εγνατία Οδός ΑΕ» θα μπορεί να αναζητήσει χρηματοδότηση, προφανώς μέσω ΕΣΠΑ.

Πέντε στάσεις
Παράλληλα, αντί για τέσσερις στάσεις, το έργο που θα συνδέει την περιοχή της Περαίας και των Νέων Επιβατών με την πλατεία Ελευθερίας, τελικά θα περιλαμβάνει πέντε στάσεις, καθώς προστέθηκε μία στάση στο ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η στάση της Περαίας τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με στάση στους Νέους Επιβάτες, για λόγους νομιμότητας. Ετσι, κατά μήκος της όλης διαδρομής θα υπάρχουν οι εξής στάσεις: στην πλατεία Ελευθερίας, στο δημαρχείο, στο Μέγαρο Μουσικής, στη μαρίνα Καλαμαριάς και στους Νέους Επιβάτες (στάση η οποία τροποποιήθηκε, για λόγους νομιμότητας).
Ο διαγωνισμός προβλέπει επτά καραβάκια, χωρητικότητας 200 θέσεων το καθένα, εκ των οποίων τα έξι θα πλέουν στο Θερμαϊκό και το άλλο θα είναι αναπληρωματικό. Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται περίπου 15.000 επιβάτες τη μέρα!
agelioforos.gr
20/2/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin