Friday, November 09, 2012

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΗΛΕΙΑ/ Διαχείριση Απορριμμάτων: Το Δεκέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές

Το Δεκέμβριο θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Ήδη η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) και η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ ενέκριναν τα τελικά τεύχη δημοπράτησης του έργου, που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δυναμικότητας 120.000 τόννων, για χρονικό διάστημα 27 ετών.

Οι υποψήφιοι που προεπελέγησαν κατά την Α' Φάση του διαγωνισμού και προσκλήθηκαν να παραλάβουν τα τεύχη της Β' Φάσης είναι οι εξής:
WASTE SYCLO
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ΑΒΑΞ - POLYECO
NOVAERA HELLAS
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΗΛΕΚΤΩΡ - HELESI

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης προεπιλογής για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Ηλείας, το οποίο προχωρά πλέον στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας επίσης 27 ετών και θα αναλάβει την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Νομού Ηλείας, δυναμικότητας περίπου 100.000 τόνων.
Η χρηματοδότηση του Έργου θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους.
Οι υποψήφιοι που έχουν προεπιλεγεί είναι οι εξής:
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Ένωση εταιριών ARCHIRODON GROUP - Intrakat - ΕNVITEC
Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ - ΑΑΓΗΣ
Ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ


Με τα έργα αυτά επιτυγχάνεται η περιβαλλοντικά φιλική και ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, ενώ αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη της αειφορίας στη διαχείριση αποβλήτων συνολικά στην Ελλάδα. Τα έργα ΣΔΙΤ εισαγάγουν μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, βασισμένη στο συστηματικό έλεγχο και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου και σύνδεση της αμοιβής του αναδόχου με την επίτευξη μετρήσιμων στόχων.
.mindev.gov.gr
9/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin