Friday, November 09, 2012

"Δευτέρα περιμένουμε μια πολιτική δήλωση"

Δεν θα υπάρξει καμία χρεοκοπία της Ελλάδας –από «ατύχημα» ή αλλιώς- στις 16 Νοεμβρίου που λήγουν οι τίτλοι.  
-

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η δόση θα εκταμιευτεί, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου αλλά έδωσε τέλος στις όποιες προσδοκίες για εκταμίευση της δόσης τη Δευτέρα λέγοντας ότι από το eurogroup «περιμένουμε μια πολιτική δήλωση».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει». Υπάρχει ζήτημα με την βιωσιμότητα του χρέους σημείωσε αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ζητάνε από εμάς. Σε ερωτήσεις για το εάν θα καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης ή το εάν εξετάζεται η τμηματική καταβολή της, αρκέστηκε να επαναλάβει πολλές φορές ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».


Αξιωματούχος ΕΕ: Δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος
Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης είναι απίθανο να λάβουν τελική απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα στη συνεδρίασή τους τη Δευτέρα, καθώς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως θα καταστεί βιώσιμο το χρέος της χώρας, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ, μεταδίδει το Reuters.

«Υπάρχει προσδοκία για τελική απόφαση τη Δευτέρα; Υπάρχει μια πολύ, πολύ υψηλή πιθανότητα να υπάρξει ένας δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για να οριστικοποιηθούν τα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος. 

Όπως επισήμανε, οι υπουργοί της ευρωζώνης γνωρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για την αποπληρωμή εντόκων γραμματίων που λήγουν την 16η Νοεμβρίου και το λαμβάνουν αυτό υπ’ όψιν στις διαπραγματεύσεις τους.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία χρεοκοπία της Ελλάδας –από «ατύχημα» ή αλλιώς- στις 16 Νοεμβρίου που λήγουν οι τίτλοι.

Όμως, σημείωσε πως η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από την τρόικα δεν είναι ακόμα έτοιμη και πως είναι απαραίτητη για να υπάρξει απόφαση για το «ξεπάγωμα» του προγράμματος.

«Η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της έκθεσης προόδου της τρόικας και μόνο όταν υπάρξει συμφωνία ότι η εξέλιξη του χρέους σε μια δεδομένη χρονική περίοδο είναι βιώσιμη, τότε και μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για την εκταμίευση», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Κατά τον ίδιο, πάντως, όλες οι αναλύσεις της τρόικας για την Ελλάδα πραγματοποιούνται με την υπόθεση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δυο επιπλέον χρόνια για να επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.  

.euro2day.gr

9/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin