Friday, November 16, 2012

Λάρισα: Υπογείωση αγωγών και αντικατάσταση γεωτρήσεων ζητά ο ΤΟΕΒ Ενιπέα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στα Φάρσαλα, έθεσε στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρ. Καραλαριώτου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Αν. Δραχμάνης με μέλη της Διοίκησης. Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης τέθηκε το θέμα υπογείωσης των αγωγών του ΤΟΕΒ, καθώς και αντικατάσταση εννέα αρδευτικών γεωτρήσεων για τη διευκόλυνση της άρδευσης.    Η κ. Καραλαριώτου τόνισε από την πλευρά της ότι «η Αντιπεριφέρεια Λάρισας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ο οποίος συνιστά διαχρονικά και τον βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στο αίτημα της κατασκευής υπόγειων αγωγών του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι η μελέτη του έργου είναι εγκεκριμένη και επικαιροποιημένη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί προς ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Το έργο αφορά στην κατασκευή υπόγειων αγωγών σε κτηματικές περιοχές που ανήκουν σε στον Τ.Ο.Ε.Β. Ενιπέα Φαρσάλων, ενώ περιλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση υπόγειων αρδευτικών αγωγών, συνολικού μήκους 44 χιλιομέτρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.900.000 ευρώ.
Όσον αφορά στο έργο της αντικατάστασης των 9 αρδευτικών γεωτρήσεων του οργανισμού, η κ. Καραλαριώτου ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα μέλη του οργανισμού ότι η τεχνική μελέτη έχει ολοκληρωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια είτε για τη συνολική ένταξη του έργου και τη χρηματοδότηση του από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είτε για την σταδιακή υλοποίησή του, με χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 620.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.                      
Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων εξέφρασε στην Αντιπεριφερειάρχη την ανησυχία του για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, αυξήσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγική διαδικασία των αγροτικών προϊόντων.
.ert gr
 Γιάννης Γιάτσος 
16/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin