Wednesday, November 14, 2012

Συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το περιβάλλον

Η αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών πόρων για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών και ενεργειακών δράσεων θα εξετασθεί σήμερα, Τετάρτη, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για το περιβάλλον και θα παρουσιάσει τις βασικές στοχεύσεις του υπουργείου.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στη διάθεσή του κονδύλια από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) που  αποτελεί το τομεακό Πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ) για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Ακόμη, αξιοποιεί το «Πράσινο Ταμείο», το πρώην Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων το οποίο χρηματοδοτεί περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.
Τέλος, το υπουργείο αξιοποιεί και το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe (IEE) το οποίο συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την ενέργεια 2020 και διευκολύνει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ για την προώθηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 .energypress.gr
14/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin