Wednesday, November 14, 2012

«Ενέργεια και Κτήρια: Λύσεις για ένα Βιώσιμο Μέλλον»: Ημερίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Ευγενίδειο

Τo Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, διοργανώνουν την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, ειδική εκδήλωση με τίτλο: "Ενέργεια και Κτήρια: Λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.".Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2012 από τον ΟΗΕ ως «Διεθνές Έτος Βιώσιμης Ενέργειας για όλους».Θα πραγματοποιηθεί  στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).

H εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, σε όλους εκείνους που προβληματίζονται για την ποιότητα ζωής στο αστικό μας περιβάλλον και αναζητούν λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Έλληνες και Γάλλοι ειδικοί θα παρουσιάσουν τη ποικιλία των τεχνολογικών λύσεων και μέτρων δημόσιας πολιτικής που εφαρμόζονται στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων.

- Ο Jérôme Adnot, Καθηγητής στη φημισμένη γαλλική πολυτεχνική σχολή Mines-ParisTech, και ειδικός σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, θα παρουσιάσει λύσεις για την  αντιμετώπιση και την πρόληψη των ενεργειακών προκλήσεων στα κτίρια.


- Ο Cédric Borel, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων (IFPEB), είναι ειδικός στην αειφόρο κατασκευή και την ενεργειακή απόδοση. Θα μιλήσει για τις δημόσιες πολιτικές προς όφελος της «πράσινης» μετατροπής των κτηρίων, κυρίως μέσα από την εμπειρία στη Γαλλία. Το IFPEB είναι ινστιτούτο ερευνών που δραστηριοποιείται στον τομέα της αειφόρου κατασκευής και έχει ως σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών, ανταλλάσσοντας καινοτόμες ιδέες με τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις βιομηχανίες καθώς και εταιρείες που ασχολούνται με τεχνικές-ενεργειακές κατασκευές».


Από ελληνικής πλευράς, θα μιλήσουν οι καθηγητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Καρτάλης, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και Ματθαίος Σανταμούρης, πρώην Πρόεδρος του ΚΑΠΕ, οι οποίοι θα αναλύσουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ περιβάλλοντος, κλίματος και πολεοδομίας. Θα παρουσιάσουν λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων, καθώς και για τη συνύπαρξης πολεοδομικής και αειφόρου ανάπτυξης, σύμφωνα με τους γενικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».


Τη συζήτηση συντονίζει η Μάχη Τράτσα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Το Βήμα" 

 .energia.gr
14/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin