Wednesday, November 14, 2012

Ενίσχυση της ρευστότητας για τον αγροτικό τομέα

Συνεργασία υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ.
Ενα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση της ρευστότητας στον αγροτικό τομέα θέτει στη διάθεση των αγροτών η Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ. Στόχος είναι η επιτάχυνση στην υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Επειτα από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητή
Αθανάσιου Τσαυτάρη, με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς - ΑΤΕ, για τη διευκόλυνση υλοποίησης επενδύσεων του Μέτρου 121 (Σχέδια Βελτίωσης) και του Μέτρου 123Α (Σχέδια Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων), η τράπεζα θέτει στη διάθεση των δικαιούχων - αγροτών και επενδυτών που έχουν εγκεκριμένες επενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 νέο χρηματοδοτικό εργαλείο.



Ειδικότερα, οι δικαιούχοι εγκεκριμένων Σχεδίων Βελτίωσης του Μέτρου 121 ή επενδύσεων του Μέτρου 123Α θα μπορούν να προσφεύγουν στην τράπεζα:

α) για την έκδοση εγγυητικής, προκειμένου να λάβουν προκαταβολή της δικαιούμενης ενίσχυσης ώστε να διευκολυνθούν στην υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων.

β) για τη λήψη δανείου ώστε να εξασφαλίσουν την υλοποίηση και την έγκαιρη ολοκλήρωση των επενδύσεων.

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζεται και από έλλειψη ρευστότητας, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε τη χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας του πρωτογενούς τομέα και αυτό κάνουμε με συνέπεια», αναφέρει ο κ. Τσαυτάρης.

Και προσθέτει: «Η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και η βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών και των επιχειρήσεων είναι συνυφασμένη με τη δυνατότητα υλοποίησης των αναγκαίων επενδύσεων. Με τη σημερινή μας παρέμβαση στηρίζουμε ειδικά όσους μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισαν να επενδύσουν στο τομέα της γεωργίας είτε στη βελτίωση της διαδικασίας μεταποίησης των τροφίμων που για μας αποτελεί πυλώνα της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης ιδιαίτερα δε στην ύπαιθρο».
14/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin