Friday, October 19, 2012

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων των διπλ. μηχανικών αποφάσισε η Δ.Ε. ΤΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ
Νέο κύκλο κινητοποιήσεων των διπλωματούχων μηχανικών αποφάσισε η διοικούσα επιτροπή ΤΕΕ, με εισήγηση του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη.
Οι κινητοποιήσεις αποτελούν απάντηση στην συνεχιζόμενη κυβερνητική αδιαλλαξία, εφαρμογής νέων αντιαναπτυξιακών και ισοπεδωτικών μέτρων και στοχεύουν στην ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας, της ανεργίας. 
Οι Μηχανικοί δίνουν τη μάχη, στερούμενοι ακόμη και τα πενιχρά εισοδήματά τους από τις εντάξεις των αυθαιρέτων. Δίνουν τη μάχη της αξιοπρέπειάς τους
Νέο κύκλο κινητοποιήσεων, που περιλαμβάνει τουλάχιστον μέχρι την εθνική εορτή του «ΟΧΙ» του ελληνικού Λαού της 28ης Οκτωβρίου, τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ. Επίσης για το ίδιο διάστημα αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ, (διπλ. μηχανικοί δημοσίου, εργολήπτες, μελετητές, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες), από όλες τις επιτροπές, τα συμβούλια και τις τεχνικές εκπροσωπήσεις σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση παντεχνικής – πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
Οι αποφάσεις για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων του ΤΕΕ και των διπλωματούχων μηχανικών, με πρόβλεψη για περαιτέρω συνέχιση τους ελήφθησαν με βάση σχετική εισήγηση του προέδρου του  ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη, ως απάντηση του τεχνικού επιστημονικού κόσμου της χώρας, στη συνεχιζόμενη κυβερνητική αδιαλλαξία, στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και στην μη ασφάλιση της ανεργίας και προσήλωση στις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου. Ειδικότερα επισημάνθηκε η εμμονή κυβέρνησης και τρόικας των δανειστών στην εφαρμογή των νέων αντιαναπτυξιακών, ισοπεδωτικών και εξοντωτικών οικονομικών, φορολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών μέτρων, που πλήττουν το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Επίσης,  αξιολογήθηκε  το «κυβερνητικό τελεσίγραφο», που διαβιβάστηκε μέσω του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση προς τις διοικήσεις όλων των επιστημονικών φορέων (δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, διπλωματούχων μηχανικών, ιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντογιατρών, φαρμακοποιών), κατά τη συνάντησή τους, την περασμένη Δευτέρα (15 Οκτωβρίου 2012), στη διάρκεια παντεχνικής-πανεπιστημονικής κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας δήλωσε προς τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, για τα νέα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα, που πλήττουν τους μηχανικούς και τους άλλους επιστημονικούς κλάδους, ιδίως αυτά που αφορούν στις υπέρογκες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και στην υποχρεωτική ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, ότι είναι ειλημμένες αποφάσεις, με συλλογική κυβερνητική ευθύνη, κατ΄ απαίτηση της τρόικας των δανειστών και δεν αποσύρονται ούτε αλλάζουν.   Αποκάλυψε ότι πέραν της εφαρμογής των κυοφορούμενων μέτρων, που συζητούνται μεταξύ της κυβέρνησης και της «τρόικας» εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα ύψους 265 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και  Εργασίας Γ. Βρούτση, τα 200 εκατομμύρια να καλυφθούν από εισπράξεις του υπουργείου Οικονομικών και τα 65 εκατομμύρια ευρώ από τις πρόσθετες ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές των Μηχανικών.
Αναλυτικά το νέο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Διπλωματούχων Μηχανικών, που πρότεινε ο Χρ. Σπίρτζης και αποφάσισε η ΔΕ του ΤΕΕ έχει ως εξής:  
• Την αναστολή όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών  της Τράπεζας Πληροφοριών από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 έως και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.
• Την αποχή όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ (διπλ. μηχανικοί δημοσίου, εργολήπτες, μελετητές, μισθωτοί, ελ. επαγγελματίες) από όλες τις επιτροπές, συμβούλια, εκπροσωπήσεις της χώρας από τις 19 Οκτωβρίου 2012 έως και 28 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αποχής.
• Τη θεσμική ενημέρωση από το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παράλληλα, σε διαφορετικό χρόνο, πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές μηχανικούς για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου και των τεράστιων προβλημάτων του κλάδου γενικότερα συνεπώς και της ευθύνης που τους αναλογεί.
• Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τους επιστημονικούς φορείς του ΕΤΑΑ.
• Την εντολή στους εκπροσώπους του ΤΕΕ και στα μέλη του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ και στον Κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ για:
• Τη προσφυγή του ΕΤΑΑ και των Τομέων, σε σχέση με την κλοπή των αποθεματικών μας
• Τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του Κλάδου Υγείας στο ΕΤΑΑ και τις απαραίτητες ενέργειες αποτροπής οποιασδήποτε διαδικασίας υλοποίησης της ένταξης του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ
• Τη νομική διεκδίκηση των οφειλών από το δημόσιο, που ανέρχονται σε περίπου 600 εκ. €.
• Τη διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών του ΕΤΑΑ και των ασφαλιστικών Φορέων και την μετέπειτα ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.
• Την εξέταση της θεσμοθέτησης αναλογικής εισφοράς σε μεγάλους κύκλους εργασιών, για την ίδρυση λογαριασμού αλληλεγγύης στο ΤΕΕ.
• Την ανάπτυξη μηχανισμού καταγραφής της επαγγελματικής κατάστασης των μηχανικών.
• Τη διενέργεια ελέγχων και πραγματογνωμοσυνών για θέματα υγιεινής και ασφάλειας και τήρησης περιβαλλοντικών όρων σε κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής όχλησης.
• Τη διοργάνωση παντεχνικής – πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΤΕΕ περιλαμβάνει:
• Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών εισφορών του Ταμείου, με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης
• Την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους
• Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν.2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
• Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία επιδοτούμε.
• Την αναπλήρωση των περίπου 2 δις. € που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την καταβολή της οφειλής του Κράτους, από την τριμερή χρηματοδότηση του Ν. 2084/1992, προς το Ταμείο μας, ύψους πλέον των 600 εκ. €.
• Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης.
• Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.
• Την ύπαρξη ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου για την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αύξηση του ΠΔΕ και με επαρκείς Δημόσιες Υπηρεσίες.
• Το σταμάτημα της απαξίωσης των μηχανικών και των επιστημόνων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια.
Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας, της ανεργίας.  Οι Μηχανικοί δίνουν τη μάχη, στερούμενοι ακόμη και τα πενιχρά εισοδήματά τους από τις εντάξεις των αυθαιρέτων. Δίνουν τη μάχη της αξιοπρέπειάς τους.
--
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/TEE_HOME_NEW

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin