Friday, October 19, 2012

Σκιά στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων από την αντιπαράθεση ΤΕΕ - Υπ. Περιβάλλοντος

Αντιπαράθεση που ενδεχομένως να τινάξει στον αέρα την τακτοποίηση αυθαιρέτων προέκυψε μεταξύ υπουργείου Περιβάλλοντος και ΤΕΕ με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μηχανικών και τη μη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος για τις τακτοποιήσεις την Παρασκευή.
Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος εξέφρασαν έντονα την δυσαρέσκεια της ηγεσίας του υπουργείου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή «προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες των τακτοποιήσεων γίνονται αποκλειστικά μέσα από το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του ΤΕΕ.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου «με τις κινητοποιήσεις του ΤΕΕ όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του συστήματος γνώριζαν ότι το διάστημα 10-18 Οκτωβρίου δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία σε σχέση με τα παραπάνω και γι αυτό προγραμμάτισαν για τις επόμερες μέρες των κύκλο εργασιών τους. Όμως σήμερα (Παρασκευή), το σύστημα δεν δουλεύει! Το ΤΕΕ ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα έπρεπε να στέκεται αρωγός της προς αυτή την κατεύθυνση, αντί να θέτει σε ομηρία τόσο τα μέλη του (μηχανικούς) όσο και τους πολίτες, που σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τους ίδιους και τη χώρα, πρέπει να βρίσκουν τους φορείς όπως το ΤΕΕ συμμάζους και όχι αντίπαλους.»
Πάντως καλά πληροφορημένες πηγές αποδίδουν την αντιπαράθεση στο πολιτικό χάσμα που εντοπίζεται μεταξύ της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΤΕΕ. 
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26515&subid=2&pubid=112938018
----


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin