Friday, August 21, 2015

Κανένας αστεροειδής δεν απειλεί τη γη (NASA)

ΝΑΣΑ:Κανένας αστεροειδής δεν απειλεί τη γη
Οι κάτοικοι της Γης μπορούν να κοιμούνται ήσυχα: κανένας τεράστιος αστεροειδής δεν απειλεί να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας και να καταστρέψει την Αμερική το Σεπτέμβριο, διαβεβαιώνει η ΝΑΣΑ, σε μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στις σχετικές φήμες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο.

"Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση, ούτε ίχνος απόδειξης, ότι υπάρχει κίνδυνος ένας αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο αντικείμενο να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουση με τη Γη αυτήν την περίοδο" τόνισε ένας εκπρόσωπος της ΝΑΣΑ, ο Πολ Τσόντας, στο μπλογκ του προγράμματος της υπηρεσίας που επικεντρώνεται στην ανίχνευση κομητών και αστεροειδών.

Όλοι οι αστεροειδείς που είναι γνωστοί στους επιστήμονες αυτή τη στιγμή υπάρχει μόλις 0,01% πιθανότητα να εισέλθουν σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη κατά τη διάρκεια των 100 επόμενων ετών, εξηγούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος σε ένα  μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.  "Εάν υπήρχε ένα αντικείμενο με ένα τόσο μεγάλο μέγεθος που θα προκαλούσε αυτού του είδους την καταστροφή το Σεπτέμβριο, θα είχαμε ήδη δει κάτι" προσέθεσε ο Πολ Τσόντας.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία θέλει να διαψεύσει το όργιο των φημών που  κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία ένας αστεροειδής αναμένεται να  συγκρουστεί με τη Γη το διάστημα μεταξύ της 15ης και της 30ής Σεπτεμβρίου σε περιοχή κοντά στο Πόρτο Ρίκο, στη θάλασσα της Καραϊβικής.

"Η ΝΑΣΑ ανιχνεύει, εντοπίζει και καταγράφει τις περιγραφές των αστεροειδών και  των κομητών που περνούν σε απόσταση 48 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη χάρη στα τηλεσκόπια που έχει εγκαταστήσει στο έδαφος ή στο διάστημα" διευκρινίζεται  στο μήνυμά της. Υπενθυμίζοντας τις πολυάριθμες καταστροφολογικές ανακοινώσεις του παρελθόντος βάσει των οποίων το τέλος του κόσμου έφθανε, όπως το 2012 με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, η αμερικανική υπηρεσία υπενθυμίζει ότι τελικά τίποτα δεν συνέβη, "όπως ακριβώς η ΝΑΣΑ είχε ανακοινώσει". 

 [kathimerini.com.cy]
21/8/15
--
-
Related:
 
----------------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin