Friday, January 09, 2015

Επίσημα μπαίνει το λουκέτο στις Κυπριακές Αερογραμμές

Στην επίσημη ανακοίνωση του τέλους των Κυπριακών Αερογραμμών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον ομόλογό του των Συγκοινωνιών, Μάριο Δημητριάδη....

Όπως ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, η εταιρεία παύει να θεωρείται δρώσα οικονομική μονάδα και έτσι τερματίζεται η λειτουργία της.


Ανέφερε, επίσης, ότι μετά την εξέλιξη αναμένεται η αφαίρεση της εμπορικής άδειας της εταιρείας από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρης διασφάλιση των εργαζομένων, οι οποίοι θα λάβουν το σύνολο των μισθών που δικαιούνται και το Ταμείο Προνοίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι είναι διασφαλισμένη η συνδεσιμότητα της χώρας από τις υφιστάμενες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ενώ πρόσθεσε ότι ξεκινούν άμεσα ενέργειες για την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας ιδιωτικής εταιρείας που θα φέρει το όνομα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών.

 [philenews.com/ΚΥΠΕ]
9/1/15

2 comments:

  1. Επισήμως Τέλος Εποχής για τις Κυπριακές Αγορές - Αθήνα - Λάρνακα Απόψε η Τελευταία Πτήση...

    Την αναστολή όλου του πτητικού της προγράμματος αποφασίζει η Cyprus Airways μετά την αρνητική απόφαση της Ε.Ε. Τελευταία πτήση απόψε από την Αθήνα με προορισμό τη Λάρνακα. Σε εκκαθαριστές η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων.

    Η διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής την απόφαση της προς την κυπριακή κυβέρνηση ότι η κρατική χορηγία των €103 εκ. που έλαβαν οι ΚΑ ως ενίσχυση για αναδιάρθρωση τους το 2012, ήταν παράνομη και δεν συνάδει με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων......................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=89349
    9/1/15

    ReplyDelete
  2. H κυπριακή κυβέρνηση προτίθεται να λειτουργήσεις ξανά τις Κυπριακές Αερογραμμές σε ένα μικρότερο σχήμα τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου που αναφέρει ότι η Λευκωσία γνώριζε από τον Νοέμβριο του 2013 για την αρνητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οδήγησε στο λουκέτο της αεροπορικής εταιρείας...

    Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε σαφή εικόνα της απόφασης της διεύθυνσης ανταγωνισμοί της Κομισάριο.
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2198111
    10/1/15

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin