Friday, September 19, 2014

Χόγιερ: «Θα συζητήσουμε πρόταση για τερματικό στην Κύπρο»

Τη θέση ότι όταν υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για έργο τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τότε θα το συζητήσει, εξέφρασε ο Πρόεδρός της Βέρνερ Χόγιερ.

«Δεν έχω ακούσει ποτέ γι αυτό» είπε κληθείς να επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι η ΕΤΕπ προτίθεται να χρηματοδοτήσει έργο τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο.

«Είμαστε εδώ για την υπογραφή μιας μεγάλης επένδυσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό είναι κλειδί για την ανάπτυξη και την εργασία στην Κύπρο όπως και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ», πρόσθεσε.


Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διερεύνησης, ανέφερε, προσθέτοντας όμως ότι «δεν υπάρχουν αποτελέσματα». Ελπίζω, σημείωσε, «να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

Αν αυτό μεταφραστεί, πρόσθεσε, «σε ένα επενδυτικό έργο που θα μας παρουσιαστεί, θα το ελέγξουμε και θα το συζητήσουμε, αλλά δεν υπάρχει οποιαδήποτε δέσμευση ωσότου υπάρξει ένα έργο στο τραπέζι». Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ρωτήθηκε επίσης για το θέμα, είπε ότι πρόκειται για μια προοπτική.

«Ασφαλώς και υπάρχει ενδιαφέρον από τη δική μας την πλευρά», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε ασφαλώς ακόμα στο στάδιο της συγκεκριμενοποίησης αυτής της προοπτικής, αλλά μας ενδιαφέρει και την προωθούμε».

[kathimerini.com.cy]
19/9/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin