Monday, June 02, 2014

Συνεδρίαση της Διϋπουργικ​ής Επιτροπής Στρατηγικώ​ν Επενδύσεων για την ένταξη των Έργων Ευρωπαϊκού Ενδιαφέρον​τος του τομέα ενέργειας στις Διαδικασίε​ς Στρατηγικώ​ν Επενδύσεων

ΥΠΕΚΑ, 2/6/14

Συνεδρίασε σήμερα η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με τη συμμετοχή των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μανιάτης έκαναν δηλώσεις:


Κ. Χατζηδάκης: «Η βασική απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων ήταν η ένταξη στις διαδικασίες fast track, μιας σειράς ενεργειακών έργων, προτεραιότητας όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό δίνει μια νέα δυναμική στις διαδικασίες fast track, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει και τις δυνατότητες της Ελλάδας για επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας.

Γ. Μανιάτης: Εγκρίναμε σήμερα 12 μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις, προϋπολογισμού άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργούν περισσότερες από 17.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για έργα, τα οποία προετοιμάστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για δυο χρόνια και τώρα πια είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης. Με τα έργα αυτά υλοποιούμε και κάνουμε πράξη την Εθνική Ενεργειακή Στρατηγική, ώστε η χώρα να καταστεί ενεργειακός κόμβος ολόκληρης της Ευρώπης».

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε και το επενδυτικό σχέδιο “TheMallAthens” της εταιρείας “LAMDAOLYMPIAVILLAGEA.E.”, το οποίο εντάχθηκε στις διατάξεις του Ν.3894/2010 όπως ισχύει, σε συμμόρφωση με το σκεπτικό και το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 376/20147 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το έργο θα ελεγχθεί εκ νέου από το Σ.τ.Ε. στο πλαίσιο της κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα τύχει ασφαλώς της κανονιστικής επεξεργασίας του ΣτΕ...............ypeka.gr

2/6/14
--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin