Friday, May 09, 2014

Poseidonion Grand Hotel: «Ανοιγμα» στον θαλάσσιο τουρισμό

 «Ανοιγμα» στον θαλάσσιο τουρισμό κάνει το ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel, φιλοδοξώντας να ενισχύσει ως προορισμό το νησί, αλλά και το ευρύτερο σύμπλεγμα του Αργοσαρωνικού. Στόχος είναι η προσέλκυση σκαφών που θα μπορούν να ελλιμενίζονται στις Σπέτσες, αλλά και να πραγματοποιούν κρουαζιέρες σε κοντινές αποστάσεις.

Αυτό ήταν το αντικείμενο της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Poseidonion Grand Hotel, στη συνέχεια του 2014 Mediterranean Yacht Show που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού από τις 3 έως τις 7 Μαΐου στο Ναύπλιο. Με τη λήξη της πενθήμερης εκδήλωσης, μέρος των γιοτ και των συμμετεχόντων σε αυτή επισκέφθηκαν τις Σπέτσες και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο.
Η πρόσκληση από τον πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Σπετσών που διαχειρίζεται το Ποσειδώνιο κ. Μανώλη Βορδώνη, είχε σκοπό στην επικοινωνία των δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής (Σπέτσες, Υδρα, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη), η οποία τοποθετείται κάτω από το ευρύτερο brand name «Greek Riviera» («Ελληνική Ριβιέρα»). Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης αγκυροβολίων στην περιοχή, με βάση την ιδέα των «soft marinas», όπου χωρίς ιδιαίτερες εγκαταστάσεις και με την εκμετάλλευση της μοναδικής γεωγραφικής μορφολογίας της περιοχής και των χαρακτηριστικών του ευνοϊκού καιρού είναι δυνατή η φιλοξενία σούπερ-γιοτ και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και των ξενοδοχείων Amanzoe και Nikki Beach Resort & Spa at Porto Heli, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, ο πρόεδρος του Greek Yachting Association κύριος Μιχάλης Σκουλικίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου κ. Αντώνης Βορδώνης, καθώς και περίπου 40 στελέχη του κλάδου από διάφορες χώρες του εξωτερικού, brokers, εκπρόσωποι ναυπηγείων και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Στοίχημα» επίσης για το Poseidonion Grand Hotel αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και εφέτος το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε το Πάσχα, θα μείνει ανοιχτό έως και τον Δεκέμβριο. Το 2014 εξάλλου είναι έτος «ορόσημο» καθώς το ξενοδοχείο, που πέρυσι έλαβε επτά διεθνείς διακρίσεις, συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας. Οραμα του Σωτήριου Ανάργυρου, κατασκευάστηκε το 1914 και αποτέλεσε πόλο έλξης, όντας ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στα πρότυπα της Cote d'Azure. Το 2009, μετά από ανακαίνιση πέντε χρόνων, επένδυση η οποία συνολικά ανήλθε στα 18 εκατ. ευρώ, άνοιξε ξανά. Παράλληλα στο διάστημα των πέντε ετών επαναλειτουργίας του, συμμετέχει ενεργά ως Φορέας Πρωτοβουλιών στην ανάπτυξη των Σπετσών, σε κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα του νησιού, όπως το Spetses mini Marathon, το Spetsathlon και το Spetses Classic Yacht Race..........[tovima.gr -Πουτέτση Χριστίνα]

8/5/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin