Friday, May 09, 2014

Ρωσία: «Η Ουκρανία μας χρωστάει δισεκατομμύρια. Από τον Ιούνιο θα προπληρώνει το φυσικό αέριο»

Η Ουκρανία θα πρέπει από τον Ιούνιο και μετά να πληρώνει εκ των προτέρων για το φυσικό αέριο που αγοράζει από τη Ρωσία, εξαιτίας του χρέους -το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια- που έχει συσσωρεύσει το Κίεβο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Νόβακ.
«Η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης στο καθεστώς προπληρωμής για το αέριο που παραδίδει στην Ουκρανία», αναφέρει ο Νόβακ σε ανακοίνωσή του.


Οι αρχές του Κιέβου είχαν περιθώριο για να διευθετήσουν το χρέος τους προς της Ρωσία για το φυσικό αέριο, που εξέπνευσε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ -όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση Νόβακ- η Μόσχα δεν έχει λάβει καμία πληρωμή από τον Μάρτιο.

«Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αναλάβει μόνη της το βάρος της υποστήριξης της ουκρανικής οικονομίας προχωρώντας σε εκπτώσεις στην τιμή του αερίου και διαγράφοντας χρέη, επιχορηγώντας με αυτό τον τρόπο το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών μελών της ΕΕ», σημείωσε ο Νόβακ.

[tanea.gr]
8/5/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin