Tuesday, January 14, 2014

Ν. Κουγιάλης: Δεν υπάρχει απόφαση μεταφοράς νερού από τον Λίβανο.

Φαίνεται πως μπαίνουμε σε περίοδο συνεχούς ανομβρίας, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σε δηλώσεις του για το υδατικό. 

Μας απασχολεί πως θα λύσουμε το πρόβλημα άρδευσης που θα δημιουργηθεί, υπέδειξε ο Υπουργός, αλλά διέψευσε κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση αποφάσισε την μεταφορά νερού από τον Λίβανο.


Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Λεμεσό, για εξέταση θεμάτων της αρμοδιότητάς του, ο κ. Κουγιάλης δήλωσε χωρίς περιστροφές πως το υδατικό πρόβλημα της Κύπρου δεν έχει λυθεί.

Είναι προς πίστη της προηγούμενης κυβέρνησης, είπε, πως έλυσε το πρόβλημα ύδρευσης με τις αφαλατώσεις, όμως το αρδευτικό παραμένει άλυτο.

Σε σχέση με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει νερό από τον Λίβανο, ο κ. Κουγιάλης διέψευσε πως λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση. Μια γενική πρόταση, παρατήρησε ο Υπουργός, έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Κύπρο του Λιβάνιου Υπουργού Υδάτων και Ενέργειας. «Αν επανέλθει η κυβέρνηση του Λιβάνου με συγκεκριμένη πρόταση είπε ο Υπουργός, τότε θα την εξετάσουμε, όμως το κράτος δεν έχει εμπλακεί σ’ αυτό το θέμα, ούτε ευνοούνται όπως φημολογείται κάποιοι ιδιώτες», κατέληξε ο κ. Κουγιάλης.

mme.gr
14/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin