Tuesday, January 14, 2014

«Τελεσίγραφο» δημάρχων σε ΤΑΙΠΕΔ για την ΕΥΑΘ

Οι δήμαρχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν σε κάθε ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο, προκειμένου να μη δοθεί σε ιδιώτες το νερό της Θεσσαλονίκης . 

Με προσφυγές σε εγχώρια και διεθνή δικαστήρια είναι αποφασισμένοι να κινηθούν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, όπως ξεκαθάρισαν σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

«Καταθέσαμε την ομόφωνη απόφασή μας ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση… Δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί σε ιδιώτες το νερό της πόλης. Θα προσφύγουμε σε κάθε είδους δικαστήριο, είτε σε εθνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
«Η Αυτοδιοίκηση δεν θα σταματήσει τις πιέσεις. Η πρόταση διαδημοτικοποίησης της ΕΥΑΘ ανταποκρίνεται πλήρως και ιστορικά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και την πολιτική διαχείρισης του νερού στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Θέρμης Σωκράτης Φάμελος.
Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, από την πλευρά τους, φέρονται να υποστήριξαν πως απλώς εφαρμόζουν τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.
efsyn.gr

14/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin