Wednesday, January 15, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Συντονισμός ενεργειών για παράνομη λατόμευση Πενταδακτύλου

Tο θέμα της παράνομης λατόμευσης του Πενταδακτύλου, συζήτησαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου. Οπως αναφέρθηκε μετά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων και για τη δυνατότητα εμπλοκής της Βουλής και των κομμάτων προς αντιμετώπιση του ζητήματος και αυτό προς την κατεύθυνση των αδελφών τους κομμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στη συνάντηση έγινε ακόμη ανταλλαγή απόψεων για την πράσινη ανάπτυξη και πως μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπισης της κρίσης μέσω δημιουργίας θέσεων εργασίας.


Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε σε πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, προσθέτοντας ότι τα θέματα του περιβάλλοντος αφορούν όλους μας και ειδικότερα ένα ευρωπαϊκό κράτος που έχει υποχρεώσεις έναντι θεσμών και ευρωπαϊκών οργάνων.

Πρόσθεσε ότι η παράνομη λατόμευση του Πενταδακτύλου είναι επιζήμια για την Κύπρο και το λαό της, Ε/κ και Τ/κ λέγοντας ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για κοινές δράσεις και συζητήθηκε και η δυνατότητα εμπλοκής της Βουλής.

Για την πράσινη ανάπτυξη ανέφερε ότι σε περιόδους κρίσης μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας λέγοντας ότι η Επίτροπος μπορεί να δώσει καθοδήγηση και ιδέες στον τομέα αυτό.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι στη συνάντηση με την Επίτροπο συμφωνήθηκε ότι η επαφή και επικοινωνία θα είναι διαρκής για την συνδιαμόρφωση πολιτικών , λέγοντας ότι δεν πρέπει να μείνουμε στις διακηρύξεις αλλά να περάσουμε στην υλοποίησή τους που θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε ότι τα κόμματα μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση της πράσινης ανάπτυξης και έχουν την δυνατότητα παρέμβασης. Είπε ότι η Υπηρεσία της έχει ξεκάθαρες απόψεις για την πράσινη ανάπτυξη και την διασύνδεσή της με την οικονομία.

Για τον Πενταδάκτυλο και την παράνομη λατόμευση είπε ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για συντονισμό των δράσεων σε διάφορα επίπεδα και υπέδειξε την ανάγκη να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός. Ανέφερε ακόμη ότι η συμβολή των κομμάτων είναι τεράστιας σημασίας.

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι έχει συσταθεί μια επιτροπή με φορείς και υπηρεσίες και ότι θα γίνε προσπάθεια να γίνει κάτι ανάλογο και σε επίπεδο Βουλής. Το θέμα είπε δεν εξαντλείται με την αποστολή πέντε ή δέκα επιστολών σε διάφορους Επιτρόπους στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν γίνει κάτι δραστικότερο, ο Πενταδάκτυλος θα έχει σε λίγο τέσσερα δάκτυλα, μετά τρία, μετά δύο και μετά κανένα.
sigmalive.com

15/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

  •   http://www.youtube.com/watch?v=Vxyy3sm-QY8

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin