Friday, December 06, 2013

Πείνα για εκατομμύρια ανθρώπους - εκστρατεία από τον FAO. -Προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, την οικονομία και πολιτική αστάθεια οι αιτίες

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η επισιτιστική κρίση στη Συρία, την Υεμένη και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO). 

Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν άμεσα περίπου 1.300.000 άνθρωποι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ενώ η κατάσταση σε άλλες χώρες τη Δυτική Αφρική δεν εμπνέει αισιοδοξία, λόγω προβλημάτων στην αγροτική τους παραγωγή και τον πρόωρο τερματισμό των βροχοπτώσεων. 

Στη Συρία και την Υεμένη, εκτιμάται ότι θα πρέπει να δοθεί επειγόντως βοήθεια σε 6 και 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους αντίστοιχα, υπενθυμίζει ο Οργανισμός. Με βάση τις νέες εκτιμήσεις του FAO η παγκόσμια παραγωγή των σιτηρών θα ανέλθει στα 2,5 δισεκατομμύρια τόνους (συμπεριλαμβάνεται και το επεξεργασμένο ρύζι), αριθμός ρεκόρ, αφού υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 8,4% μεγαλύτερη από πέρσι και κατά 6% σε σχέση με το 2011. 


Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η παγκόσμια αύξηση σιτηρών αντικατοπτρίζει την αύξηση της παραγωγής σταριού (+7,8%), των δευτερευόντων δημητριακών (+12%) και του ρυζιού (+1%). Θα αυξηθούν επίσης ταυτόχρονα τα παγκόσμια αποθέματα, φτάνοντας τα 572 εκατομμύρια τόνους στο τέλος της γεωργικής περιόδου του 2014.
 
Νewsroom enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό 
enet.gr
5/12/13
--
-

FAO: Ο κόσμος μπορεί να τραφεί και με λιγότερα

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin