Friday, December 06, 2013

Τα ενεργειακά θέματα επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά - Έτινγκερ

Θέματα που αφορούν τη σημασία της ενέργειας στην ανάπτυξη της Ελλάδας και της ΕΕ αλλά και την ελληνική Προεδρία συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Οι δυο άνδρες κυρίως συζήτησαν για τη σημασία της ολοκλήρωσης των διευρωπαϊκών συνδέσεων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που είναι σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια του ευρωπαϊκού εφοδιασμού, για την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. 
Επίσης μίλησαν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ ατζέντα βρέθηκαν επίσης ο αγωγός ΤΑΡ και η ΔΕΣΦΑ.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Σημειώνεται ότι προχθές η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι όλες οι διμερείς συμφωνίες μεταξύ της Gazprom και κρατών μελών της ΕΕ για την κατασκευή του αγωγού South Stream αντιβαίνουν στην κοινοτική νομοθεσία και θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.  
>> Διαβάστε περισσότερα: Κομισιόν: Ακυρώνει όλες τις συμφωνίες για την κατασκευή του South Stream 
EurActiv.gr   
 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin