Friday, December 20, 2013

Στα ύψη η αιθαλομίχλη και στη Θεσσαλονίκη.

Τα τζάκια ενοχοποιούν οι επιστήμονες αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα που άλλοτε αποτελούσαν την κύρια αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 
«Πάρτι» στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης έκαναν σήμερα τα αιωρούμενα σωματίδια. Τα τζάκια ενοχοποιούν οι επιστήμονες αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα που άλλοτε αποτελούσαν την κύρια αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις από τους σταθμούς του Τμήματος Περιβάλλοντος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, οι αυξημένες τιμές στα αιωρούμενα σωματίδια καταγράφονται από αργά το βράδυ ως τα ξημερώματα.


Τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10) μετρήθηκαν (από τη 1 τα ξημερώματα έως τις 11 το πρωί), στα 195 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στον σταθμό της Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στα 241 μικρογραμμάρια στον σταθμό της οδού Λαγκαδά, σημαντικά υψηλότερα δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Οι ώρες που παρατηρούνται αυξημένες τιμές στα αιωρούμενα σωματίδια άλλαξαν. Παλαιότερα, παρατηρούσαμε υψηλές τιμές το πρωί και το απόγευμα, τις ώρες που ήταν ανοιχτή η αγορά και κινούνταν τα αυτοκίνητα στους δρόμους, ενώ τώρα τα νούμερα ανεβαίνουν μετά τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ο κόσμος πηγαίνει στο σπίτι του και ψάχνει τρόπους να ζεσταθεί…», ανέφερε ο διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Μάξιμος Πετρακάκης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες, λόγω των εορτών, των καιρικών συνθηκών και της άπνοιας.
Ν.Φωτ. efsyn.gr 
20/12/13
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin