Thursday, October 03, 2013

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Gazprom. -Έρευνα για τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές του ρωσικού κολοσσού.

Έτοιμες να απαγγείλουν στην Gazprom κατηγορίες για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης είναι οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, φέρνοντας τη ρωσική εταιρεία αντιμέτωπη με πρόστιμο έως 15 δισ. δολαρίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα πριν από ένα χρόνο, μετά από επιδρομή στα γραφεία διαφόρων τμημάτων της Gazprom στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπου υπήρχαν ανησυχίες ότι η εταιρεία ίσως παραβίασε τη δεσπόζουσα θέση της.



Η ρυθμιστική αντιμονοπωλιακή αρχή της Ε.Ε. είχε πει τότε ότι η Gazprom ενδέχεται να έχει παρεμποδίσει την ελεύθερη ροή φυσικού αερίου στις χώρες της Ε.Ε. και να επέβαλε άδικες τιμές στους πελάτες της, συνδέοντας την τιμή φυσικού αερίου της με την τιμή πετρελαίου.

Μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια είπε ότι η Ε.Ε. ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της Gazprom. «Θα ήταν ανώριμο να αναμένουμε πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα σε αυτή την έρευνα, αλλά έχουμε προχωρήσει τώρα στη φάση της ετοιμασίας ανακοίνωσης αιτιάσεων», ανέφερε ο κ. Αλμούνια. 

Πηγή: Reuters.
 http://www.naftemporiki.gr
3/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin