Wednesday, October 16, 2013

Τι μπορούμε να καίμε στα τζάκια, στους καυστήρες και στις σόμπες. -Για να μπει «φρένο» στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

Σε μια προσπάθεια η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, από την ανεξέλεγκτη καύση ακατάλληλων υλικών, με υπουργική απόφαση καθορίζει τι μπορούμε να καίμε στα τζάκια, στους καυστήρες και στις σόμπες. Έτσι, καθιερώνονται προδιαγραφές για τα στερεά καύσιμα – που παράγονται από στερεή βιομάζα- και προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση. Δηλαδή, για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης - κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών εκπαίδευσης - ενώ οι προδιαγραφές αφορούν και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή παραγωγής ατμού σε κτίρια νοσοκομείων, ξενοδοχείων κ.α.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και σύμφωνα με αυτή τα στερεά βιοκαύσιμα αποτελούνται εξ ολοκλήρου από βιομάζα και δεν περιέχουν γενικά ξένες ύλες προς τη βιομάζα, καθώς και ραδιενεργά συστατικά.  Τα καύσιμα στερεής βιομάζας είναι στερεά καύσιμα τα οποία άμεσα ή έμμεσα προέρχονται από τις εξής πηγές:

  • * από προϊόντα γεωργίας και δασοκομίας
  • * παραπροϊόντα από βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων γεωργίας - όπως υπολείμματα ξυλείας με εξαίρεση τα προϊόντα ξυλείας που μπορεί να περιέχουν αλογονούχες οργανικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα.
  • * υπολείμματα φελλού.
proinoslogos.gr
16/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin