Thursday, October 17, 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Θαλάσσιο πάρκο στην περιοχή Ακρωτηρίου στις ΒΒ. -Θα προσφέρει χώρο για ασφαλείς καταδύσεις και ελεύθερη κολύμβηση

Θαλάσσιο πάρκο δημιουργήθηκε αυτό το μήνα στην παραλιακή περιοχή Ακρωτηρίου, μέσα στις Βρετανικές Βάσεις, το οποίο θα προσφέρει χώρο για ασφαλείς καταδύσεις και ελεύθερη κολύμβηση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τη θαλάσσια ζωή.

Ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρει ότι τον Οκτώβριο του 2013 δημιουργήθηκε στην παραλιακή περιοχή Ακρωτηρίου μέσα στις Βρετανικές Βάσεις θαλάσσιο πάρκο που σηματοδοτείται με κίτρινες σημαδούρες.

Το πάρκο εκτείνεται περίπου 250 από την ακτή και σηματοδοτείται καθαρά για σκοπούς αποκλεισμού σκαφών και άλλων θαλάσσιων χρήσεων.



Στο πάρκο απαγορεύεται κάθε είδους ψάρεμα αλλά επιτρέπονται οι καταδύσεις και η ελεύθερη κολύμβηση. Επίσης απαγορεύεται η χρήση ψαροτούφεκου.

Ο νόμος των Βάσεων περί Αλιείας του 2012 προνοεί πρόστιμο €8000 σε περίπτωση καταδίκης για ψάρεμα μέσα στο πάρκο με ψηλότερες ποινές για περεταίρω αδικήματα.
Με την Λιμενική Αστυνομία των Βάσεων στην περιοχή και τους επισκέπτες του κέντρου καταδύσεων να βοηθούν στην παρακολούθηση, το πάρκο προσφέρει, αναφέρεται στην ανακοίνωση, την απαιτούμενη προστασία.

 - See more at: http://www.onlycy.com/398906
17/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin