Friday, October 11, 2013

Πιθανά κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων σε 5 περιοχές της Κύπρου.

Λευκωσία: Σε βάθος έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων πολύτιμων μετάλλων προχωρούν ξένες εταιρείες, ύστερα από κάποιες πρώτες ενδείξεις που εντόπισαν στο έδαφος της Κύπρου. Ήδη εντοπίστηκαν πιθανά κοιτάσματα σε πέντε περιοχές στην Λάρνακα και την Πάφο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η εταιρεία Northern Lion ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την ολοκλήρωση της γεωφυσικής της έρευνας στην Κύπρο και την έναρξη ενός γεωτρητικού προγράμματος σε βάθος με τη συνεργάτιδα εταιρεία της Centerra Gold.

Το γεωτρητικό πρόγραμμα στα 1.500 μέτρα θα εξετάσει διάφορους υποψήφιους στόχους που προσδιορίστηκαν από τη γεωφυσική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε εντός των αδειοδοητημένων περιοχών στην Κυπριακή Δημοκρατία.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υλοποιήσουμε ένα γεωτρητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Centerra. Πολύ λίγες έρευνες έχουν ολοκληρωθεί στην Κύπρο τα τελευταία 40 χρόνια και με την τεχνογνωσία ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς χρυσού, το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για συστηματική ανακάλυψη μεγάλων μαζών θειούχων ορυκτών», σχολίασε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Λάντο.

Η εξειδικευμένη έρευνα που ολοκληρώθηκε εντόπισε πιθανά κοιτάσματα σε πέντε περιοχές στην Λάρνακα και την Πάφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πιθανά κοιτάσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Λάρνακας, όπου στα Πάνω Λεύκαρα η έρευνα έδειξε τρία σημεία στα οποία έχει προγραμματιστεί επανάληψη του γεωτρητικού προγράμματος.

Στην Πάφο έχουν εντοπιστεί πιθανά κοιτάσματα στην περιοχή των παλιών Μεταλλείων της Λίμνης και της Κυνούσας.

Έντονη δραστηριότητα για έρευνα κοιτασμάτων

Υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα στο νησί για έρευνα κοιτασμάτων και κάποιες από τις εταιρείες εντόπισαν ενδείξεις, οι οποίες επιτρέπουν την περαιτέρω έρευνα, σχολίασε στο ΚΥΠΕ η Υπηρεσία Μεταλλίων

«Από τα αποτελέσματα υπάρχει ενθάρρυνση για περαιτέρω έρευνα αλλά στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να μιλούμε για οποιοδήποτε οικονομικά εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα», αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταλλίων, έχουν γίνει κάποιες δειγματοληπτικές γεωτρήσεις και υπάρχουν ενδείξεις που να επιτρέπουν την περαιτέρω έρευνα για εντοπισμό τυχόν κοιτασμάτων.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/166121/pithana-koitasmata-polytimon-metallon-se-5-perioches-tis-kyprou#sthash.2gXm4HLl.dpuf

11/10/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin