Friday, September 13, 2013

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Υπουργό Επικρατείας των Η.Α.Ε, Dr. Sultan Al Jaber.


ΥΠΕΚΑ, 13-9-13

O Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, είχε χθες το απόγευμα συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan Al Jaber.

Ο Εμιρατινός Υπουργός ηγείτο υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της χώρα του, αποτελούμενης από τον βοηθό Υπουργό Οικονομικών κ. Khaled Ghanim Al Ghaith, τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα κ. Abdehali Abdelwahid Alkhajah, τον Γενικό Διευθυντή του επενδυτικού κεφαλαίου “Abu Dhabi Development Fund” κ. Mohammed Saif Al Suwaidi, τον Δ/ντη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Bader Saeed Al Matroushi, τον επικεφαλής αξιωματούχο ενεργειακών λύσεων της Εθνικής Εταιρίας Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι (TAQA) κ. Saif Al Sayari.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μάκης Παπαγεωργίου, ο Γ.Γ Ενέργειας κ. Κων/νος Μαθιουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Παναγιώτης Μίχαλος, καθώς και υψηλόβαθμοι παράγοντες των αρμόδιων Διευθύνσεων των Υπουργείων ΠΕΚΑ και Εξωτερικών.

Κατά τις συνομιλίες των δύο πλευρών, έγινε ανασκόπηση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ, με έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

Τόσο ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, όσο και ο Υφυπουργός, Μάκης Παπαγεωργίου, παρουσίασαν στην Εμιρατινή πλευρά τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς και τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μέσω του Διεθνούς Οργανισμού για τις ΑΠΕ “IRENA”, που εδρεύει στα Εμιράτα.

Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία των ερευνητικών προσπαθειών που καταβάλει η χώρα μας με σκοπό τον εντοπισμό και την αξιοποίηση Υδρογονανθράκων, καθώς και το κεφαλαιώδους πολιτικής σημασίας ζήτημα της ενεργειακής αποδοτικότητας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και της εξοικονόμησης ενέργειας στον υφιστάμενο κτιριακό ιστό.


  • Η Εμιρατινή πλευρά, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει δρομολογηθεί στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα του Φυσικού Αερίου όσο και του Ηλεκτρισμού. Οι κύριοι Μανιάτης και Al Jaber, συμφώνησαν να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία στους δύο τομείς και παράλληλα να ενθαρρύνουν τις επαφές και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

 ypeka.gr
13/9/13
--
-

 



No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin