Friday, September 27, 2013

Ελλάδα: στους δέκα κορυφαίους προορισμούς...

ΦΩΤΟ: agelioforos.gr
Με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου και με ορίζοντα το 2021, η Ελλάδα μπορεί να φθάσει τα 24 εκατ. διεθνείς αφίξεις (έναντι 17,5 εκατ. το 2013), τα 18-19 δισ. ευρώ ετήσια άμεσα έσοδα (έναντι 11,5 δισ. ευρώ το 2013), τα 48 - 50 δισ. ευρώ συνολικά ετήσια έσοδα (έναντι 34 δισ. ευρώ το 2013), δηλαδή 9 μονάδες επιπλέον από το σημερινό ΑΕΠ, αλλά και τις 1 εκατ. συνολικά θέσεις εργασίας. Ετσι, η χώρα μας θα έχει όλα τα φόντα να φιγουράρει ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, επισημαίνει: «Ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης, έχοντας βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφειά του.
Η καθοριστική συμβολή του, αλλά και οι προοπτικές που δημιουργεί για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και την αύξηση της απασχόλησης, αναγνωρίζονται πλέον από τα πιο επίσημα χείλη και τους εγκυρότερους διεθνείς αναλυτές» συμπληρώντας «δεν φθάνει όμως να έχουμε το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου και στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού μας. Πάνω από όλα απαιτείται ενότητα, δημοκρατία και αυστηρή εφαρμογή του νόμου από όλους».

«Ο τουρισμός φοράει τα γιορτινά του»
Από την πλευρά της η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τονίζει «Ο τουρισμός φοράει τα γιορτινά του»!
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΠΟΕΤ «ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας απέδωσε τα μέγιστα και επιτεύχθηκαν τα ικανοποιητικά φετινά αποτελέσματα, παρόλα τα μεγάλα προβλήματα. Με σκληρή δουλειά, επαγρύπνηση και σεβασμό στους ανθρώπους, τουρίστες έλληνες και ξένους που θέλουν υπηρεσίες αντάξιες των προσδοκιών τους, πορευτήκαμε για άλλη μια χρονιά κάνοντας τη διαφορά τόσο στις αφίξεις όσο και στα τουριστικά έσοδα» και συνεχίζει «Μεγαλύτερες προσπάθειες και καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και ενοποιητικές κλαδικές πρωτοβουλίες αποτελούν προϋπόθεση και εγγυώνται ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες για τον τουρισμό, για τη χώρα μας». 
27/9/13 
--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin