Friday, September 27, 2013

ΥΠΕΚΑ: Υπογραφή ΚΥΑ, για την Αυτόματη Περιβαλλον​τική Αδειοδότησ​η Εγκαταστάσ​εων Νοσοκομεια​κής Περίθαλψης


 ΥΠΕΚΑ, 27/9/13

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (ΠΠΔ) για σειρά εγκαταστάσεων νοσοκομειακής περίθαλψης, που χαρακτηρίζονται από τοπικές και μη σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και υπόκεινται σε γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΚΥΑ απεστάλη προς υπογραφή στον συναρμόδιο Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
 
Με την απόφαση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού πλέον λαμβάνουν αυτόματα περιβαλλοντικούς όρους με τη συμπλήρωση μιας απλής αίτησης χωρίς κάποια πρόσθετη διαδικασία, εκατοντάδες νοσοκομεία, κλινικές, θεραπευτήρια με αριθμό κλινών από 50 έως και 300. Με τον τρόπο αυτό, συντομεύεται ο συνολικά απαιτούμενος χρόνος για την αδειοδότηση των συγκεκριμένων έργων και μειώνεται σημαντικά το κόστος αδειοδότησης.   
 
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε :
 
«Ο περιορισμός της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ και σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε εντατικά για τη συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νέου θεσμικού πλαισίου. Φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην Ελλάδα ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Η συστηματική διεξαγωγή και εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων, με παράλληλη ενδυνάμωση των απαιτούμενων μηχανισμών, θα διασφαλίσει την αναβάθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, με μειωμένο κόστος.»
ypeka.gr
27/9/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin