Thursday, August 29, 2013

Κοινή πρόταση για έρευνα-εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο. -Διαχειριστής (operator) της κοινοπραξίας θα είναι η Energean Oil & Gas.

Kοινή πρόταση για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο υπέβαλαν οι δύο ανταγωνιστικές κοινοπραξίες Energean Oil & Gas S.A./Trajan Oil and Gas Limited και Grekoil Energy Ventures Limided.

Όπως ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas, η νέα πρόταση, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΚΑ, έχει λάβει υπόψιν της τις βέλτιστες παραμέτρους από κάθε πρόταση για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο.
Η νέα κοινοπραξία θα αποτελείται από:
  • Energean Oil & Gas S.A.                42,5 %
  • Trajan Oil & Gas Ltd.                     15,0 %
  • Grekoil Energy Ventures Ltd.          42,5 %
  • Διαχειριστής (operator) της κοινοπραξίας θα είναι η Energean Oil & Gas.

Ευελπιστούμε ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας εκτός από τον Πρίνο, όπου διενεργούμε σήμερα γεωτρήσεις για την αύξηση της παραγωγής, και στα Ιωάννινα και το Κατάκολο όπου θα πρέπει να τηρηθούν οι αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε το επιτυχημένο παράδειγμα της ανάπτυξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας σε απόλυτη αρμονία με τον τουρισμό τα τελευταία 30 χρόνια στην Καβάλα να επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas. 
naftemporiki.gr
29/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

--

ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin