Thursday, August 29, 2013

Κύπρος: Το χρώμα της φλόγας θα δείξει την ποιότητα του φυσικού αερίου. Οσο πιο γαλάζια η απόχρωση τόσο καλύτερα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τους ειδικούς στις γεωτρήσεις για να διαπιστώσουν την ποιότητα του φυσικού αερίου, είναι το... χρώμα της φλόγας. Οι ειδικοί λένε ότι όσο πιο βαθύ γαλάζιο είναι το χρώμα της φλόγας τόσο πιο υψηλή είναι η ποιότητα του φυσικού αερίου.

Ποιο ακριβώς θα είναι το χρώμα της φλόγας θα το δείξει σήμερα Πέμπτη ή (το πολύ) αύριο Παρασκευή όταν ανάψει η δοκιμαστική φλόγα στην επιβεβαιωτική γεώτρηση στο θαλάσσιο οικόπεδο εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
 
 Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και οι έλεγχοι της γεώτρησης (όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος») και του αγωγού προς την πλατφόρμα, απ΄όπου θα περάσει το φυσικό αέριο για να φτάσει στην κορυφή της και να ανάψει η φλόγα.

Πιέσεις ροής, σύνδεση και πυκνότητα του φυσικού αερίου είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του κοιτάσματος που θα δοκιμαστούν με τη φλόγα. Ηδη κοντά στην πλατφόρμα βρίσκονται τέσσερα ειδικά επιστημονικά σκάφη εν αναμονή του ανάμματος της φλόγας. 
tovima.gr
29/8/13
---
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin