Thursday, August 29, 2013

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη για την Eνσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας για τις Υπεράκτιες Εξορύξεις

ΥΠΕΚΑ, Αθήνα, 29 Αυγούστου 2013
Υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματική Αλλαγή, Γιάννη Μανιάτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ ευρεία σύσκεψη Υπηρεσιακών Παραγόντων με την συμμετοχή ειδικών του Νορβηγικού Νηογνώμονα DNV (DetNorskeVeritas).

Ο αντιπρόεδρος του DNV, Graham Bennett, παρουσίασε τις αρχές των Κανονιστικών Πλαισίων της Νορβηγίας και άλλων προηγμένων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, για την υγιεινή, ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντας των Υπεράκτιων εξορυκτικών δραστηριοτήτων όπως αυτά εξελίχτηκαν, ενσωματώνοντας Κανονιστικές / Διοικητικές θεραπείες, καθώς και μέσα υλοποίησης μετά από σημαντικά ατυχήματα, διαχρονικά.


Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/30/EU για την ασφάλεια των Υπεράκτιων δραστηριοτήτων Πετρελαίου και Αερίου και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για την εφαρμογή της στο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο (χρονοδιαγράμματα υλοποίησης - μεταβατικές διατάξεις - φορείς υλοποίησης- ανεξάρτητες πιστοποιήσεις).

Έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τις δράσεις που έχουν ξεκινήσει και αυτές που θα δρομολογηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και αφορούν τόσο στις εν εξελίξει αδειοδοτικές διαδικασίες, αλλά και στον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων που έχει τοποθετηθεί χρονικά για τα μέσα του 2014.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις του επεσήμανε :

«Έχουμε δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες για την αδειοδότηση περιοχών για έρευνα και παραγωγή Υδρογονανθράκων στη χώρα. Αξιοποιούμε κάθε δυνατή συνέργεια με όλα τα Ευρωπαϊκά όργανα,αλλά και τους δημόσιους φορείς χωρών που έχουν σημαντική εμπειρία στο χώρο. Ετοιμάζουμε την ενσωμάτωση της σχετικής Οδηγίας, με στόχο να διασφαλίσουμε τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές».

ypeka.gr
29/8/13 

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin