Saturday, July 13, 2013

Επικίνδυνη η περίφραξη γηπέδου στο Λύκειο εξαιτίας κακοτεχνιών εργολάβου... ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ: xronos.gr
 -

Την υποχρέωση να κατεδαφίσει και να κατασκευάσει εκ νέου την περίφραξη του ποδοσφαιρικού γηπέδου του χωριού Λυκείου του Δήμου Αρριανών έχει ο εργολάβος, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι όροι της μελέτης κατασκευής.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κομοτηνής, καθώς ο Δήμος Αρριανών δε διαθέτει τέτοια δυνατότητα. Υπήρξε σχετική καταγγελία του Μεχμέτ Δεβλέτογλου κατοίκου του Λυκείου και προέδρου της ομάδας. Στην αίτησή του προς το Δήμο Κομοτηνής έγραφε τα εξής, «παρακαλώ να εξετάσετε το έργο κατασκευής ή περίφραξης γηπέδου στον οικισμό Λυκείου του Δήμου Αρριανών.
Σαν πρόεδρος αθλητικού συλλόγου παρατήρησα πολλές κακοτεχνίες (όπως έλλειψη θεμελίωσης και οπλισμού) που ανά πάσα στιγμή οι φίλαθλοι μπορούν να τραυματισθούν πέφτοντας ή γκρεμίζοντας το συρματόπλεγμα ή ο τοίχος. Έτσι γίνεται σπατάλη δημόσιου χρήματος με κίνδυνο να γκρεμιστεί και να χρειαστεί ξανά η κατασκευή του». Ως πειστήριο της καταγγελίας του παρέθετε φωτογραφικό υλικό από το γήπεδο του οικισμού. 
Η αίτησή του βρήκε άμεση ανταπόκριση και εντός περίπου δέκα ημερών διενεργήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος στο γήπεδο και το πόρισμα ήταν ότι απαιτείται αποκατάσταση επικινδυνότητας στο έργο περίφραξης γηπέδου Λυκείου. Στο πόρισμα που υπογράφει η Ζωή Κοσμίδου προϊσταμένη της Διεύθυνσης αναφέροντα τα κάτωθι «έχοντας υπόψη την παραπάνω αίτηση του προέδρου του αθλητικού συλλόγου Λυκείου εκπρόσωπος της υπηρεσίας μας προέβη σε αυτοψία επί τόπου του παραπάνω έργου παρουσία σας και διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήσατε τους όρους της μελέτης στην περιμετρική δοκό περίφραξης με συνέπεια να είναι επισφαλής η ευστάθειά της σε περίπτωση απόπειρας βανδαλισμών από τους φιλάθλους.

Γι’ αυτό καλείστε όπως κατεδαφίσετε το κατασκευασθέν τμήμα της περίφραξης και να το επανακατασκευάσετε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης». Η μέριμνα που επέδειξε ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου για την αρτιότητα του γηπέδου θα κάνει τον εργολάβο να σκεφτεί καλά την επόμενη φορά για να μην τηρήσει τους όρους της μελέτης κατασκευής. 
13/7/13
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin