Friday, May 17, 2013

Τον επίσημο τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης λαμβάνει σήμερα η Πάφος

 -
Η Πάφος θα λάβει σήμερα και επίσημα τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 στην διάρκεια της συνόδου των Υπουργών Πολιτισμού των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες.
Χθες το απόγευμα αναχώρησε για την Βελγική πρωτεύουσα ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού « Pafos 2017» Δρ Χρίστος Πατσαλίδης προκειμένου να παραστούν στην τελετή.

Η τελευτή πραγματοποιείται στις 10 το πρωί στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Πολιτισμού των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία της αρμόδιας για τον Πολιτισμό Επιτρόπου της Ε.Ε. Ανδρούλας Βασιλείου και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Εκ μέρους της Κύπρου την τελετή θα προσφωνήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ εκ μέρους της Πάφου, σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας.
Θα προβληθεί επίσης βίντεο με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τις φυσικές ομορφιές της Πάφου ενώ σε όλους τους Υπουργούς και τους κοινοτικούς αξιωματούχους θα προσφερθεί γλυκό κρασί κουμανδαρία και το παραδοσιακό λουκούμι της Γεροσκήπου.
Ο Δήμαρχος Πάφου και ο Πρόεδρος του Πάφος 2017 θα έχουν επίσης τις πρώτες διερευνητικές επαφές στις Βρυξέλλες αναφορικά με το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της αναγκαίας πολιτιστικής υποδομής.
Η Πάφος από την επόμενη κιόλας ημέρα, θα ακολουθήσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης όσων προβλέπονται μέσα από τον φάκελο διεκδίκησης , τόσο για την υποδομή όσο και για τις εκδηλώσεις που θα αρχίσουν να διοργανώνονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
.onlycy.com
17/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin