Sunday, May 19, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ: Σαμαράς - Αλίγιεφ με «μενού» τον αγωγό ΤΑΡ

Μάχη για να πείσει την αζέρικη κυβέρνηση για τη χρησιμότητα του αγωγού ΤΑΡ και την επιλογή του για τη μεταφορά φυσικού αερίου, έδωσε στο Μπακού ο πρωθυπουργός.

Στην ολιγόωρη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ συζήτησαν για τα ενεργειακά θέματα, ουσιαστικά, όμως, το θέμα που έπεσε στο τραπέζι ήταν ο αγωγός ΤΑΡ για τον οποίο η Ελλάδα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ έγινε σε φιλικό και φιλόξενο κλίμα.

Επίσης ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο κ. Σαμαράς επέδωσε στον κ. Αλίγιεφ πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για επίσκεψη στην Αθήνα. Αντίστοιχα ο Αζέρος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν. 
.imerisia.gr
19/5/13
--
-
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin