Sunday, May 26, 2013

Η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, ο ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους

Λίγο πριν τις τελικές ανακοινώσεις φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ καθώς η κυβέρνηση φέρεται να τα έχει βρει με την Gazprom για τη ΔΕΠΑ, ενώ ο ΔΕΣΦΑ κατά πάσα πιθανότητα καταλήγει στην αζερική Socar.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», ο πρόεδρος ρωσικής Gazprom Αλεξέι Μίλερ κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση καταθέτοντας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεσμευτική προσφορά κοντά στα 900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ.

Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάλει φραγμούς στα σχέδια της Gazprom, τα ρωσικά συμφέροντα δεν αποκλείονται της διαδικασίας καθώς στο τραπέζι υπάρχει η προσφορά της Sintez, ύψους 1,8 δισ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ μαζί.


Σε ό,τι αφορά τον ΔΕΣΦΑ, είναι πιθανό να καταλήξει στην αζερικής Socar, που στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού είχε προσφέρει  450 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον όμιλο ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ έληγε στις 29 Μαΐου, ωστόσο θα πάρει παράταση μέχρι τις 7 Ιουνίου, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε το τελικό κείμενο της συμφωνίας, αλλά μεταξύ της έγκρισης αυτής και της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών πρέπει να μεσολαβήσουν 15 ημέρες.
 http://www.topontiki.gr/article/53531/I-DEPA-stous-Rosous-o-DESFA-stous-Azerous
26/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin