Monday, April 15, 2013

Μάχη για ευρωπαϊκές επενδύσεις 2 δισ. ευρώ γύρω από τα ελληνικά λιμάνια..

Του Ηλία Γ. Μπέλλου
Μερίδιο από τον προϋπολογισμό των 26 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους «εμπορικούς διαδρόμους» που κρίνονται καίριοι για τη συνοχή και την οικονομία της Ευρώπης καλείται να διεκδικήσει η Αθήνα.

Ο κ. Δημήτριος Θεολογίτης , επικεφαλής της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής, απαντώντας σε ερώτηση του Capital.gr για το κατα πόσο η ένταξη 25 ελληνικών λιμανιών στα ευρωπαϊκά αυτά δίκτυα -τα οποία περιλαμβάνουν συνολικά 320 λιμάνια- σημαίνει ότι η Ελλάδα δικαιούται το ποσοστό της τάξης του 7% στο οποίο αυτά αντιστοιχούν, ήτοι περί τα 2 δισ. ευρώ, αποκάλυψε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο αν και από την Ελλάδα περνούν δύο από τους δέκα αυτούς σημαντικότερους διαδρόμους που θα επιδοτηθούν.



Σημειώνεται ότι τα κονδύλια αυτά δεν αφορούν επενδύσεις σε λιμάνια αλλά περιλαμβάνουν και τις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές όπως και τις ποτάμιες μεταφορές στη βόρεια Ευρώπη.

Προσέθεσε επίσης πως το όλο έργο θα διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον διορισμό ειδικών συντονιστών – πρέσβεων για τον κάθε διάδρομο


.capital.gr
15/4/13
--
-
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin