Friday, January 25, 2013

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών στην Βόρεια Ιταλία/Ενημέρωση μετασεισμών

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών με επίκεντρο ανάμεσα στις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας σημειώθηκε στις 16:48 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Παρασκευής. Φοβισμένοι οι Ιταλοί σε πολλές περιοχές βγήκαν στους δρόμους. 
Δεν υπήρξαν άμεσα πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Μιλάνο, Λιβόρνο και Μπολόνια, Μόντενα, Πάρμα, Ρέτζο Εμίλια.



Το ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας ανακοίνωσε ότι η δόνηση είχε εστιακό βάθος 15,5 χλμ με επίκεντρο την Γκαρφανιάνα στην επαρχία Λούκα, όπου οι κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, όπως μεταδίδει η Ansa.

Στο Μιλάνο, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λομβαρδίας, «κουνήθηκαν» οι τελευταίοι όροφοι των ψηλών κτιρίων.

Ακολούθησε σειρά μετασεισμών ανάμεσα στην Τοσκάνη και την Εμίλια με την έντασή τους να κυμαίνεται γύρω στους δύο βαθμούς, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα La Repubblica. 

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 25 Ιανουαρίου του 2012, είχε σημειωθεί η πρώτη εκ των συνολικά δύο σεισμικών δονήσεων που δεν κόστισαν ανθρώπινες ζωές, αλλά προκάλεσαν καταστροφές και μεγάλο φόβο.

Ακολούθησαν τον Μάιο δύο σεισμοί που άφησαν πίσω τους 20 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στην Εμίλια Ρομάνια -με την ισχυρότερη δόνηση εντάσεως 6 βαθμών.

tovima gr
25/01/13
--
-
Ενημέρωση μετασεισμών 19:00 (http://www.emsc-csem.org/Earthquake/)
---
Testimonies
 

--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin