Friday, January 25, 2013

Κερατέα: Τροπολογία για τα σκουπίδια κατευνάζει την περιοχή

Η θέση «Φοβόλες» στην Κερατέα - η εναλλακτική πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής για τη χωροθέτηση των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) της Νοτιοανατολικής Αττικής - μπαίνει τελικά στο... παιχνίδι.

Σύμφωνα με τροπολογία που έφεραν την Παρασκευή στη Βουλή τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Εσωτερικών, οι «Φοβόλες», περιοχή η οποία βρίσκεται δίπλα στην παλιά χωματερή της Κερατέας, προστίθεται στις κατάλληλες θέσεις που είχαν προταθεί για τη δημιουργία της ΟΕΔΑ στη Νοτιοανατολική Αττική. Ωστόσο, το Βραγόνι Κερατέας (Οβριόκαστρο) παραμένει ως πρόταση καθώς δεν υπάρχει θετική περιβαλλοντική αδειοδότηση για τις Φοβόλες.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η συμπλήρωση των κατάλληλων θέσεων έγινε προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω κοινωνικές εντάσεις στην περιοχή, ανάλογες με εκείνες του 2011 όταν κάτοικοι που αντιδρούσαν στην κατασκευή ΟΕΔΑ στο Οβριόκαστρο συγκρούονταν για μέρες με τα ΜΑΤ.


Παράταση στην έκδοση οικοδομικών αδειών για τους παλαιούς φακέλους

Παράταση ως τις 25 Νοεμβρίου δίδεται στην προθεσμία έκδοσης των οικοδομικών αδειών για τις οποίες είχε υποβληθεί φάκελος υπό το νομικό καθεστώς του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ) πριν από την έναρξη εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (2.7.2012). Το ΥΠΕΚΑ κατέθεσε σήμερα Παρασκευή τη σχετική τροπολογία στη Βουλή διότι σε κάποιες περιπτώσεις οι Υπηρεσίες Δόμησης (πολεοδομίες) δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τους απαιτούμενους ελέγχους. 
tovima gr
25/01/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin