Thursday, December 20, 2012

Συνάντηση Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργί​ου, με εκπροσώπου​ς της ΕΛΕΤΑΕΝ

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
Οι εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ κατάθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου για τις ΑΠΕ, καθώς και τις προτάσεις τους για το «Αναπτυξιακό πακέτο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Αιολική Ενέργεια».

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ διαβεβαίωσε ότι, λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν όλες οι απόψεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους φορείς της αγοράς. Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως στόχος του ΥΠΕΚΑ παραμένει η προώθηση και στήριξη των ΑΠΕ μέσα από ένα ορθολογικό και βιώσιμο μηχανισμό υποστήριξης, προσαρμοσμένο στη σημερινή οικονομική κατάσταση. Τόνισε μάλιστα ότι, οι αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι δύσκολες, αλλά απαραίτητες, καθώς στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η αγορά δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια καθυστερήσεων.
Τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΛΕΤΑΕΝ, πως ο σχεδιασμός του ΥΠΕΚΑ αφορά στην επόμενη εικοσαετία, καθώς ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά τους στόχους μέχρι το 2030.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin