Monday, November 12, 2012

Αλεξανδρούπολη: Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ανάπλαση τής δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν ο Δήμος και ο Οργανισμός Λιμένα. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα (Ο.Λ.Α. Α.Ε.), Χρήστος Σκεύας.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση, αναβάθμιση και αξιοποίηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία γειτνιάζει με την κεντρική περιοχή της πόλης, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή της στον πολεοδομικό ιστό της Αλεξανδρούπολης, μέσω της ανάπτυξης χρήσεων αναψυχής και περιπάτου, συμβατών με την εγκεκριμένη μελέτη «Χωροταξικής Οργάνωσης και Εξοπλισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (MasterPlan)».
Συγκεκριμένα, κατά μήκος της ζώνης ανάπλασης προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, πρασίνου, περιπατητικοί διάδρομοι και ποδηλατόδρομος, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρος λουομένων με κατασκευή αποδυτηρίων και WC, κιόσκια, πέργκολες και δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
Ταυτόχρονα αρχίζουν οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης σε εμβαδόν 65 στρεμμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 20 στρέμματα θα μείνουν στη χρήση του Οργανισμού για να εξυπηρετήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις του.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα κ. Σκεύας τόνισε ότι πρόκειται για «ένα μεγάλο έργο που υλοποιείται προς όφελος των δημοτών με τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένα και του Δήμου Αλεξανδρούπολης», το οποίο όπως υπογράμμισε «θα αποτελέσει οδηγό για αντίστοιχες συνεργασίες και σε άλλα λιμάνια της χώρας».
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, η οποία όπως επεσήμανε «φαίνεται ότι θα οδηγήσει στο αίσιο τέλος μιας ιστορίας πολλών χρόνων που αποτελούσε επιθυμία όλων των δημοτικών αρχών».
.agelioforos gr
12/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin