Thursday, November 29, 2012

Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ, ορίζεται Επιχειρησι​ακός Συντονιστή​ς & Ομάδα Διοίκησης Έργου για το Κτηματολόγ​ιο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
ΟΡΙΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ,
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, στο πλαίσιο σχετικών εντολών του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του Σχεδίου Νόμου που έθεσε σε δημόσια Διαβούλευση ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, για τις αλλαγές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει το έργο του Κτηματολογίου, ορίζει, με σημερινή του απόφαση, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωσήφ Χασσίδ, ως Επιχειρησιακό Συντονιστή (Project Manager) της συνολικής προσπάθειας.


Αντικείμενο των καθηκόντων του κ. Χασσίδ, θα είναι η επίσπευση του έργου του Κτηματολογίου και της αναδιοργάνωσης των συναφών λειτουργιών της ενότητας «Χαρτογράφηση – Γεωχωρικές Πληροφορίες – Κτηματολόγιο», ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις και οι δυσκολίες πραγματοποίησης του έργου, η ολοκλήρωση του οποίου έχει καθοριστεί για το έτος 2020.

Με την ίδια απόφαση, συγκροτείται Ομάδα Διοίκησης Έργου, η οποία θα ενισχύσει τις δράσεις διαχείρισης του Επιχειρησιακού Συντονιστή, αποτελούμενη από τον Καθηγητή του ΑΠΘ, Πέτρο Πατιά, τον Επίκ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Άρη Αλεξόπουλο, τον Δασολόγο, Θανάση Αγγελόπουλο, τη Νομικό, Αλεξάνδρα Σδούκου και τη Μηχανικό, Ευαγγελία Μπαλά.

Το έργο της ομάδας αυτής θα επισπεύδει, εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, ο Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης.   


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin