Tuesday, November 20, 2012

Κομοτηνή: Λύματολάσπη στους αγρότες

Για πρώτη φορά ο Δήμος Κομοτηνής και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΚ, καλεί τους αγρότες της περιοχής, να κάνουν αιτήσεις προκειμένου να τους διανεμηθεί η λυματολάσπη, ως πρώτης τάξεως εδαφοβελτιωτικό. Τα χωράφια για τα οποία προορίζεται η λυματολάσπη αφορά μη βρώσιμες καλλιέργειες και κυρίως βαμβακοχώραφα.
Ήδη από τις πρώτες προφορικές κρούσεις υπάρχει αρκετά μεγάλη ανταπόκριση από αγρότες και κυρίως βαμβακοπαραγωγούς. Από τη στιγμή που οι αγρότες θα κάνουν τις αιτήσεις τους, ακολούθως η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να προβεί σε δειγματοληψία του εδάφους. Εφόσον ληφθεί η έγκριση από το αρμόδιο γραφείο περιβάλλοντος, η λυματολάσπη θα διανεμηθεί με τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΚ, χωρίς κανένα κόστος για τους αγρότες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρη Καρασταύρου, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, έως τις 20 Δεκεμβρίου. Εξ άλλου ο κ. Καρασταύρου στάθηκε και στο γεγονός ότι το χημείο της ΔΕΥΑΚ έλαβε πρόσφατα Διαπίστευση και βρίσκεται στα πρώτα 4-5 Διαπιστευμένα χημεία της χώρας. 
Αυτό θα του επιτρέπει, πέρα από τις χημικές αναλύσεις του νερού, σε επίσημο επίπεδο, θα μπορεί να προβαίνει και σε άλλες χρήσεις, όπως αναλύσεις γεωτρήσεων των αγροτών.
Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα
20/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin