Wednesday, September 19, 2012

Από δύο αγωγούς αζερικό αέριο στην Ευρώπη(;)

Ανοιχτό άφησε Αζέρος αξιωματούχος το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν δύο, και όχι μόνο ένας αγωγός για τη διοχέτευση αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αντί να πρέπει να διαλέξει μεταξύ ενός αγωγού που θα διασχίζει τα Βαλκάνια και ενός άλλου που θα διασχίζει την Ελλάδα και την Αδριατική, η κοινοπραξία του κοιτάσματος Shah Deniz 2 ίσως χρησιμοποιήσει και τους δύο, είπε ο υπουργός βιομηχανίας και ενέργειας της χώρας κ.Natik Aliyev, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
"Μπορεί να είναι και οι δύο", είπε ο κ.Aliyev σε δημοσιογράφους, εξηγώντας πως το Shah Deniz μάλλον θα παράγει περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι προβλεπόταν, έτσι ώστε να τροφοδοτήσει και τα δύο ανταγωνιστικά σχέδια.

"Θεωρώ ότι θα είναι 20-25 δισ. κυβικά μέτρα ανά έτος (bcm)", είπε. Οι έως τώρα προβλέψεις κάνουν λόγο για παραγωγή 16 bcm από το 2017. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγωγής προβλέπεται να διοχετευτεί στην Ευρώπη, είτε μέσω του αγωγού TAP που θα διασχίζει την Ελλάδα, είτε μέσω άλλου αγωγού διαμέσου των Βαλκανίων
19/9/12
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin