Wednesday, September 19, 2012

Πιο Φιλικό Περιβάλλον για τις Ξένες Επενδύσεις Ζητά από την Ελλάδα η Κινεζική Sky Solar

Περισσότερα κίνητρα ζήτησε από τη χώρα μας η διευθύνουσα σύμβουλος της κινεζικής Sky Solar, κα Άμι Ζανγκ, ώστε να αυξηθούν οι ξένες επενδύσεις. Η ίδια μίλησε χθες στο ελληνοκινεζικό συνέδριο και υπογράμμισε την ανάγκη επαρκούς στήριξης των επενδύσεων για φωτοβολταϊκά τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι η Sky Solar, με έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινεζικούς ομίλους στον χώρο των ΑΠΕ, με παρουσία σε 6 ηπείρους και 20 θυγατρικές ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2007 και έχει θέσει στόχο την προμήθεια εξοπλισμού για φ/β πάρκα συνολικής ισχύος πάνω από τα 150 MW, ενώ μεταξύ άλλων ήδη έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη πάρκου 6 MW στην Κοζάνη.

Η κα Ζανγκ χαρακτήρισε υποσχόμενη την ελληνική αγορά και τόνισε ότι ο συνδυασμός του τουρισμού με τα φωτοβολταϊκά έχει νόημα για τη χώρα μας. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην ηλιακή ενέργεια, λέγοντας ότι η στήριξη της Ε.Ε. είναι απαραίτητη για την συνέχιση των κινεζικών επενδύσεων στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Τέλος, η κα Ζανγκ δήλωσε ότι «σαν πολίτης μου αρέσει πολύ να επισκέπτομαι την Ελλάδα και το κάνω συχνά, αλλά σαν επενδυτής περιμένω περισσότερα», αναφερόμενη στο επενδυτικό κλίμα και στα κίνητρα που χρειάζονται.
19/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin